سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آن کس که بی دانش دست به کاری زند، بیش از آنکه اصلاح کند تباه می سازد . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]

مطالعات ادیان

بخش پنجم؛ امنیت:
عراق در چند سال اخیر شاهد مبارزه بین گروههای مختلف نظامی در این کشور بوده است. امریکایی ها و بعثیها، نیروهای جیش المهدی و سپاه بدر و همچنین شورشی هایی که خود را به گروههای نامبرده منتسب می کنند. با این همه نکاتی که در مورد امنیت عراق به نظرم می رسد عبارتند از:
- امنیت راههای بین شهرها عمدتا توسط نیروهای ارتش عراق تامین می گردد. البته در برخی مناطق نیروهای اشغالگر هم به این امر می پردازند.
- نیروهای عراقی به منظور تامین امنیت در عراق در فاصله های بسیار نزدیک به هم ایست و بازرسی های متعدد قرار داده اند و در آنها گذرنامه مسافرین خارجی بررسی می شود. همچنین در برخی مکانها تفتیش بدنی و بررسی ساکها و کیف ها صورت می گیرد.
- تعداد ایست و بازرسی های داخل شهر کربلا نیز بسیار زیاد است. با رسیدن به ورودی شهر دو یا سه ایستگاه ارتش قرار دارد. پس از ورود به شهر از ابتدای خیابانهای منتهی به حرمین شریف تا خود حرمین حداقل پنج محل برای تفتیش قرار دارد که ممکن است با تغییر مسیر بیشتر نیز گردد.
- در ایستگاههای برون شهری حداقل 5 سرباز در حال خدمت اند و در محل های بازرسی درون شهرها حداقل 2 نفر حضور دارند که معمولا بیشتر از این تعداد است. باید توجه کرد که این نیروها در سه شیفت در پست خود حاضر می شوند و افرادی که در پادگانهای ارتش یا ادارات پلیس در حال خدمتند جدای از این افرادند. همچنین به دلیل حفظ امنیت در جاده ها و خیابانهایی که حد فاصل بین ایستگاههای ایست و بازرسی است، گشت های پلیس و ارتش دائما در حال آمد و شد اند.
همانطور که از توصیفات بالا برمی آید تعداد نیروهای ارتش و پلیس عراق بسیار بیشتر از حد معمول نیروهای نظامی در کشوری چون ایران است. این نکته خود به تنهایی از میزان فضای امنیتی عراق حکایت می کند.
- علاوه بر آن، وجود نیروهای شبه نظامی مستقل از دولت، که به احزاب سیاسی خاصی وابسته اند نیز خود محرکی برای برهم خوردن آرامش در عراق است. به طوری که یک جریان سیاسی برای فشار به دولت ملی و کسب امتیازاتی چون در دست گرفتن یک استان مهم یا مسائلی از این قبیل، به مبارزه با نیروهای ارتش یا پلیس عراقی مستقر در آن منطقه می پردازد. که درگیری های نیروهای شورشی با دولت در اوایل فروردین 87 از این دست است که امنیت نیمه جنوبی عراق را به هم زد و موجب کشته و زخمی شدن صدها تن از جمله کودکان و زنان گردید.
- یکی دیگر از نکات قابل توجه در عراق، پدیده تروریسم یا ارهاب است. این مسئله به بهانه های مختلفی صورت می گیرد که عمدتا رنگ مذهبی به خود گرفته است. بسیاری از مردم معتقدند که ترورها به دست وهابی ها و با حمایت سعودی صورت می گیرد چرا که تعداد زیادی از این بمبها در مناطق شیعه نشین و خصوصا به قصد تخریب شعایر مذهب شیعه و مشاهد ائمه هدی صورت می گیرد که مهمترین آن تخریب گنبد و گلدسته حرمین عسکریین در دو سال متمادی در سامرا و بمب گذاری در روز عاشورای چندسال پیش در چند نقطه کربلا، بوده است. و آخرین موارد نیز بمب گذاری در محل خیمه گاه اباعبدالله و تیر اندازی به گنبد حرم کاظمین می باشد.
- همچنین در بسیاری از ترورها، هدف انسانها چون شیعیان، پلیس عراق و دانشمندان و... بوده اند.
- نکته مهم این است که مطمئنا بسیاری از این ترورها توسط دولت سعودی حمایت می شود اما به دلیل عرب بودن دولت دو کشور، تعصب عربی به دولت و هیچ رسانه عربی اجازه نداده است تا با پخش برنامه ای واقعیت را برملا کنند. و از آن سو برخی از شبکه های عربی ضدجمهوری اسلامی، بدون ارائه هیچ مدرکی ترورها را به ایران منصوب می کنند.
- برخی از ترورها نیز توسط بعثی ها یا به دست ایادی مستقیم امریکا صورت می گیرد. کاملا مسلم است که هر چه عراق ناامن باقی بماند به نفع امریکاست زیرا از این طریق می تواند به بهانه ایجاد امنیت تا سالهای متمادی در عراق بماند و علاوه بر استفاده از منابع این سرزمین، بازار اقتثصادی و پایگاه نظامی بزرگی در منطقه خاورمیانه داشته باشد.
- ناامنی در عراق در حدی است که اعلام حکومت نظامی برای مردم عادی است یا از اینکه ناگهان مسیر ارتباطی یک شهر بسته شود و آنها ساعتها و حتی یک شب در راه بمانند، همان جا بخوابند و شکوه ای نکنند. این مشکل در حدی در عراق بزرگ می نماید که پیش بینی آینده ای مشخص را برای اجتماع و فرد عراقی غیرممکن کرده است. عراقیها نمی توانند به آینده فکر کنند چرا که هر لحظه ممکن است هدف یک حمله تروریستی یا درگیری بین نیروهای نظامی گروههای مختلف (شورشیها، امریکاییها و یا حتی نیروهای دولتی) قرار گیرند.



گروه وهابیت شناسی ::: سه شنبه 87/4/18::: ساعت 12:0 صبح

>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 27


بازدید دیروز: 3


کل بازدید :54174
 
 >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
 
>>آرشیو شده ها<<
 
 
>>لوگوی دوستان<<
 
>>اشتراک در خبرنامه<<